Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tungt för svenskarna: ”Hade noll förtroende”

Foto: JEFF ROBERSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: THURMAN JAMES/CSM/SHUTTERSTOCK / THURMAN JAMES/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det blev ett tungt lopp för Indycarförarna på Laguna Seca.

Marcus Ericsson lyckades trots det stärka sitt grepp om femteplatsen i mästerskapet – efter att ha tagit målflagg med sin nionde raka topp 10-placering.

Marcus Ericsson startade från den sjunde startrutan och såg under en period ut att kunna fajtas om pallplatserna. Svensken tappade dock flera placeringar i loppets slutskede och gick till slut i mål på en sjätte plats.

– Det var ett tufft race. Vi tvingades till ett tidigt depåstopp för att komma ur trafik och på grund av det tvingades vi maxa längden på varenda stint efter det. Bilen var rätt bra, men det blev svårt att hålla liv i däcken just eftersom vi körde så länge på dem, säger Ericsson i en intervju upplagd på teamets Twitter efter loppet.

Loppet vanns av Colton Herta, följt av Alex Palou och Romain Grosjean. Resultatet innebär att Palou behåller sin mästerskapsledning inför säsongens sista lopp, som körs i Long Beach om en vecka.

Högst upp på podiet hamnade amerikanen Colton Herta – som försvarade sin seger från 2019 – följt av spanjoren Alex Palou och schweiziske före detta F1-föraren Romain Grosjean.

Palou behåller därmed ledningen i totalställningen, Marcus Ericsson är femma.

Tungt för Felix Rosenqvist

För Indycars andre svensk, Felix Rosenqvist, gick det betydligt tyngre. 29-åringen från Värnamo startade långt bak i fältet efter en miss av teamet i kvalet och tappade flera platser redan på första varvet efter att ha snurrat.

Rosenqvist snurrade ytterligare en gång senare i loppet och tog målflagg på en 19:e plats.

– Verkligen en dag att glömma. Jag körde inget bra race, och det gick hand i hand med att jag hade noll förtroende för bilen. Det kändes hyfsat de första två-tre varven på varje stint, men sedan dalade det väldigt snabbt och vi hängde inte med. Vi har varit starka på många andra banor nu mot slutet av året, men det finns inte mycket att ta med sig härifrån. Det är bara att blicka framåt och se till att vi avslutar betydligt bättre i finalen nästa helg, säger han i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.