Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Tragiskt – han är en rik snorunge"

Foto: PIXATHLON/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIGEL FRENCH / STELLA PICTURES / PA

Nikita Mazepin, 21, delade en video där en kvinna utsätts för sexuellt ofredande.

Trots massiv kritik låter stallet Haas ryssen tävla i formel 1 nästa år.

En rik unge som slipper verkliga konsekvenser för sina handlingar på grund av sin pappas pengar”, skriver ESPN:s Nate Saunders på Twitter.

Den första december presenterade Haas Nikita Mazepin som ny förare inför nästa säsongs VM i formel 1. Det dröjde bara åtta dagar innan skandalen bröt ut.

På Instagram delade ryssen med sig av en video. Videon visar hur Mazepin sitter i en bil i Abu Dhabi och tar på en kvinnas bröst samtidigt som kvinnan försöker dra bort hans hand. Hashtaggen #WeSayNoToMazepin spred sig på sociala medier och kritiken mot 21-åringens agerande har varit massiv. Men trots det meddelar Haas att Mazepin kommer att köra för stallet 2021.

”Den frågan har nu behandlats internt och inga ytterligare kommentarer kommer att göras”, skriver Haas om videon i ett uttalande.

Fått enorma summor av sin pappa

Beskedet har fått motorvärlden att rasa.

Sorgligt nog är nyheterna om Mazepin väldigt väntad – en rik unge som slipper verkliga konsekvenser för sina handlingar på grund av sin pappas pengar och för att det är lättare för de som kan göra skillnad (i detta fall F1 och FIA) att göra ingenting”, skriver ESPN:s Nate Saunders på Twitter.

Hanterar det internt är inte bra nog”, skriver F1-journalisten Edd Straw.

Det är tragiskt att ett team som inte kan få sponsring värvar en man som beskrivs som en rik snorunge”, skriver reportern Mark Gallagher.

Nikita Mazepin, som slutade femma i formel 2 har även fått sällskap av Mick Schumacher i amerikanska Haas F1. Schumacher är mästare i Formel 2 och son till F1-legendaren Michael Schumacher.

För att nå en plats i formel 1 har Mazepins pappa, som är en rysk oligark, länge hjälpt till och investerat enorma summor pengar i sin sons satsning.

https://www.instagram.com/p/CIV2XJWJGWp/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.