Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tragedi på Turins rally - barn dog efter olycka

Foto: Skärmdump: La Stampa
Foto: Skärmdump: La Stampa

Turins rally fick ett tragiskt slut. 

Föraren Cristian Milano tappade kontrollen över sin bil och flög in bland åskådarna. 

I olyckan omkom ett sex år gammalt barn enligt La Stampa. 

Tanken var att rallytävlingarna i Turin skulle avgöras under fredagen och lördagen. Men rallyt ställdes in redan efter fredagen. Detta efter en tragisk olycka. 

Föraren Cristian Milano, 47, körandes för stallet Luca Pieri, tappade kontrollen över sin bil mitt under loppet och körde i hög fart in i en vägg. Väggen stoppade dock inte bilens framfart utan den voltade upp bland åskådarna. 

Uppgifter: sjukdom orskadade olyckan

Totalt fyra personer skadades i olyckan. Ett sexårigt barn skadades så svårt att hen omkom till följd av skadorna. Barnets föräldrar och en annan person skadades också i olyckan medan sexåringens treåriga syskon mirakulöst klarade sig helt utan skador. 

– Det här har aldrig hänt under de 32 år som rallyt har funnits, vi är skakade, säger arrangören enligt Die Welt. 

Åskådarna stod på en plats där publiken egentligen inte är tillåten då olyckan inträffade. Enligt La Stampa så var Milano sjuk under loppet och det var det som ledde till att han tappade kontrollen över sin bil. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.