Toppstallens problem öppnar för Ericsson

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Mark Thompson

Världsmästarstallet Red Bull har kris.

Sebastian Vettel erkänner att bilen varken är pålitlig eller snabb.

- Jag är förvånad över att de stora stallen inte lyckats bättre, säger den svenske F1-debutanten Marcus Ericsson.

När formel 1-stallen testkört inför premiären i Melbourne har det varit upp-och-nedvända världen. Caterham - med Marcus Ericsson och Kamui Kobayashi - kommer till Melbourne med dubbelt så många testvarv som fjolårsmästarna Red Bull.

Toppstallet Lotus lyckades inte ens få sin bil klar till de första testdagarna i Jerez.

Och problemen har fortsatt.

- När vi körde den sista testdagen i Bahrain så var jag förvånad över vilka problem de stora stallen hade. Det gjorde mig också stolt över vad vi åstadkommit. Jag menar, vi har inte alls samma resurser som ett team som Red Bull, och ändå har vi kört mer, säger Marcus Ericsson till SPORT-Expressen.

"Vi har större problem än så"

Ericssons Caterham-stall har varit det bästa av de som använder Renaults nya drivlina.

Regerande världsmästaren Sebastian Vettel har erkänt att Red Bull har stora problem. Framför allt verkar Vettels bil bli för varm och de känsliga komponenterna kyls inte tillräckligt.

Vid årets sista försäsongstest var Vettel nionde snabbaste bil, över fyra sekunder långsammare än Lewis Hamilton i Mercedes.

- Vi kan inte göra samma tider som de snabbaste, men vi har större problem än så, kommenterade den fyrfaldige världsmästaren.

Romain Grosjean, toppförare med Lotus förra året, var lika uppgiven.

- Nej, vi har inte hittat någonting. Men kan vi rädda några poäng i början på året så kan vi överleva, sa Grosjean efter testfiaskot.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.