Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Topplaget pressades i en dramatisk rysare

Indianernas Tai Woffinden Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Tai Woffinden Foto: JAREK PABIJAN / IMAGO/NEWSPIX IMAGO SPORTFOTODIENST

Serieledarna Indianerna var pressat borta mot jumbon Rospiggarna. 

Det hela blev en högdramatisk fajt som avgjordes i sista heatet – där Chris Holder säkrade två poäng till Kumla-laget.

Indianerna har verkligen gått på knock den här säsongen. Med sin stjärnstarka trupp har Kumla-laget som enda lag gått obesegrade genom säsongsinledningen, och toppade serien inför tisdagens möte borta med Rospiggarna. 

Motståndarlaget har å andra sidan fått en tuff start på säsongen. Rospiggarna låg sist i tabellen inför mötet och saknade veteranen Andreas Jonsson – men pressade trots det Indianerna rejält under matchen. Indianerna saknade dansken Kenneth Bjerre som lämnade återbud på grund av sjukdom kort före start.

Närkingarna öppnade starkt med nio poäng på de två första heaten, men Rospiggarna svarade med en femetta i det tredje – och ledningen var nere i två poäng. 

Rospiggarna pressade Indianerna

Indianerna utökade till en fyrapoängsledning, något som stod sig till det elfte heatet när Rospiggarna körde hem en femetta och kvitterade till 33-33. 

Ställningen var lika även inför det näst sista heatet, och där blev det dramatiskt för Indianernas del när Anders Thomsen tvingades köra av. 

Tai Woffinden såg dock till att ta hem heatet, och såg till att Indianerna var tvungna att som sämst fixa 3-3 i sista heatet för att ta segern. Även de fyra varven blev dramatiska för Kumla-fansen. Piotr Protasiewicz tvingades köra av och satte press på Chris Holder – som dock löste uppgiften och körde hem trepoängaren på egen hand. 

Indianerna vann till slut med 46-44. 

Smederna förlorade

Tai Woffinden blev matchens bäste poängplockare, med 15 poäng på sex heat. Chris Holder körde hem 14 poäng. I Rospiggarna stack Max Fricke ut med sina tolv. 

Anders Thomsen körde hem 10 för Indianerna trots att han kämpade med en skadad hand.

– Jag ville ändå köra matchen, för jag tycker verkligen om att köra för Indianerna och jag vill hjälpa klubben till guldet, säger dansken till NA. 

De regerande mästarna Smederna åkte på ytterligare en förlust borta mot Vetlanda. GP-ledaren Bartosz Zmarzlik imponerade med sina 15 poäng för hemmalaget.