Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tony Rickardsson gör comeback – i enduro

Tony Rickardsson visar med fingrarna hur många VM-guld han har.
Foto: JENS OHLSSON / PRESSENS BILD
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / / SCANPIX SWEDEN

Tony Rickardsson kan än. 

Speedwaylegendaren deltar i endurotävlingen Gotland Grand National i slutet av oktober.

– Jag hoppas på en topp 100-placering i alla fall, säger han till P4 Gotland. 

Under sin väldigt framgångsrika karriär så vann Tony Rickardsson VM i Speedway sex gånger, tog två lag-VM-guld, sex individuella SM-guld och var under ett tag en av Sveriges mest folkkära idrottare. 

Nu är det 11 år sedan Rickardsson gasade runt ovalen, men snart kommer man att kunna se honom i idrottssammanhang igen. 

Han kommer nämligen att ställa upp i endurotävlingen Gotland Grand National som avgörs den 27-28 oktober. 

– Vi är ett gammalt kompisgäng som tyckt att vi behöver träna och röra oss mer än vad vi gör i våra vardagliga yrken. Så vi valde det här som aktivitet så vi får träffas lite grann och åka lite hoj, säger Rickardsson. 

Rickardsson hoppas på topp 100

Rickardsson själv säger att det känns spännande, men erkänner att man inte ska förvänta sig av honom. 

– Det svårt att säga att säga hur det kommer att gå, jag har aldrig åkt på det underlaget så jag vet inte. Jag hoppas på en topp 100-placering i alla fall. 

Om hans speedwaybakgrund kommer hjälpa honom? Det tror inte Rickardsson. 

– Enduro är en helt annorlunda sak, det är som att jämföra fotboll och ishockey. Men 50 procent av svängarna är på rätt håll i alla fall, avslutar speedwayikonen. 

"En liten publikmagnet"

Även om Rickardsson inte är säker på att han kommer göra succé så säger Conny Bohlin, vd Nordic Sport och och Event som med och arrangerar eventet, att han tror på 47-åringen. 

– Hans första lopp blev Stångebroslaget och där gjorde han det riktigt bra. Jag tror att han kom på 90:e plats av 400 startande. Det var riktigt bra för att vara Tony första lopp, säger han till HelaGotland

– Det är jättestort för oss att han väljer att köra här. Vi tror att han kan bli en liten publikmagnet och han är nog taggad som tusan och tränar på bra

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.