Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Timmy Hansen världsmästare

Tre sportnyheter på en minut.
Timmy HansenFoto: OSKAR BAKKE / HANDOUT BILDBYRÅN

För fjärde året i rad hamnade VM-titeln i rallycross i Sverige. Efter dramatik lyckades Timmy Hansen hålla undan i säsongsavslutningen i Kapstaden, Sydafrika, och tog sin första titel i karriären, före norrmannen Andreas Bakkerud.

Det blev en rysare där båda förarna slutade på 211 poäng men där Hansen blev mästare tack vare fler segrar under säsongen.

Inför finalen skilde det bara två poäng mellan rivalerna.

Både Hansen och Bakkerud vann sina semifinaler och med två poäng till godo i totalställningen räckte det för 27-årige Hansen att vara före Bakkerud i mål för att bli världsmästare.

Så blev det inte.

Timmy Hansen startade längst fram, men blev genast passerad av Bakkerud och körde sedan av banan i inledningen av loppet. Det blev en fjärdeplats till slut för svensken, men då Bakkerud ”bara” blev tvåa bakom finske Niclas Grönholm kunde Timmy Hansen fira titeln.

Timmy Hansens yngre bror Kevin, 21, slutade trea i totalen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.