Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tidemand är tillbaka i rally-VM – kör i Turkiet

Foto: MICKE FRANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

För första gången sedan Svenska rallyt i februari får Pontus Tidemand chansen i rally-VM:s huvudklass. Svensken kommer att köra en Ford Fiesta i Turkiets VM-deltävling 12–15 september.

"Jag har sett fram emot det här sedan jag klev ur bilen på Rally Swedens sista dag i februari. Vägen hit har kantats av otroligt hårt arbete men det har lönat sig", säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Den 28-årige värmlänningen gjorde debut i den högsta klassen i år, och fick köra de två första tävlingarna, i Monte Carlo och i Sverige, men har sedan dess fått kalla handen, fram till nu.

"Det är en ny chans och jag ska ta tillvara på den. Till skillnad från i vintras börjar vi inte helt på ruta noll, men det blir första gången på grus med den här bilen och jag hoppas på en bra utveckling under tävlingen."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.