Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dödshot mot Volvo-stjärnan inför VM-finalen

Yvan Muller, till vänster och numera i Volvo, skulle hjälpa Volvos Thed Björk vinna VM-titeln i WTCC. Då dödshotades han av ungerska fans.Foto: ULISES RUIZULISES RUIZ / EPA / SCANPIX / EPA SCANPIX SWEDEN
Thed Björk.Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Thed Björks Volvo-team värvade den rutinerade stjärnan Yvan Muller för att kunna vinna VM-titeln i WTCC.

Det gillade inte ungerska fans som vill att Norbert Michelisz ska vinna.

Nu har Muller fått ta emot dödshot av fansen.

I kväll ska VM-serien WTCC avgöras i Qatar. Volvos Thed Björk ställs mot ungraren Norbert Michelisz i en Honda. Inför kvalen och de två sista racen leder Thed Björk med 6,5 poäng. Volvo leder också märkesmästerskapet före Honda och siktar på dubbla VM-titlar.

För att öka på sina chanser värvade Volvo-teamet in rutinerade Yvan Muller som vunnit flera titlar tidigare. Muller har testkört för teamet under året och ersatte ordinarie föraren Nestor Girolami.

Det gillade inte ungerska fans som gått till attack mot Muller. De minns också fjolårets final där Muller anklagades för att ha släppt förbi sin förre teamkamrat Tiago Monteiro så att Monteiro kunde bli trea totalt, före Norbert Michelisz.

– Sedan pressreleasen kom ut som berättade att jag skulle tävla här är jag måltavlan för många av Norbis (Norbert Michelisz) fans och deras tråkiga kommentarer.

Vädjar till fansen

– Det kan jag ta då jag vet att fans ibland är lite väl passionerade. Men när meddelandena blir privata och när det står att de ska döda dig och skada familjen, då tycker jag att det har gått för långt, rasar Muller på sajten Touring Car Times.

Fransmannen Yvan Muller vänder sig nu till fansen för att försöka lugna dem.

– Det här är över gränsen och jag vill bara säga till dem att lugna ner sig, det här är bara sport. Jag vill också att Norbi som också är en far ska förstå det här och försöka göra något åt det, säger Muller.

WTCC-finalen i Qatar avgörs senare i dag och sänds på Eurosport.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.