Yvan Muller, till vänster och numera i Volvo, skulle hjälpa Volvos Thed Björk vinna VM-titeln i WTCC. Då dödshotades han av ungerska fans. Foto: ULISES RUIZULISES RUIZ / EPA / SCANPIX / EPA SCANPIX SWEDENYvan Muller, till vänster och numera i Volvo, skulle hjälpa Volvos Thed Björk vinna VM-titeln i WTCC. Då dödshotades han av ungerska fans. Foto: ULISES RUIZULISES RUIZ / EPA / SCANPIX / EPA SCANPIX SWEDEN
Yvan Muller, till vänster och numera i Volvo, skulle hjälpa Volvos Thed Björk vinna VM-titeln i WTCC. Då dödshotades han av ungerska fans. Foto: ULISES RUIZULISES RUIZ / EPA / SCANPIX / EPA SCANPIX SWEDEN
Thed Björk. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSENThed Björk. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN
Thed Björk. Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Dödshot mot Volvo-stjärnan inför VM-finalen

Publicerad

Thed Björks Volvo-team värvade den rutinerade stjärnan Yvan Muller för att kunna vinna VM-titeln i WTCC.

Det gillade inte ungerska fans som vill att Norbert Michelisz ska vinna.

Nu har Muller fått ta emot dödshot av fansen.

I kväll ska VM-serien WTCC avgöras i Qatar. Volvos Thed Björk ställs mot ungraren Norbert Michelisz i en Honda. Inför kvalen och de två sista racen leder Thed Björk med 6,5 poäng. Volvo leder också märkesmästerskapet före Honda och siktar på dubbla VM-titlar.

För att öka på sina chanser värvade Volvo-teamet in rutinerade Yvan Muller som vunnit flera titlar tidigare. Muller har testkört för teamet under året och ersatte ordinarie föraren Nestor Girolami.

Det gillade inte ungerska fans som gått till attack mot Muller. De minns också fjolårets final där Muller anklagades för att ha släppt förbi sin förre teamkamrat Tiago Monteiro så att Monteiro kunde bli trea totalt, före Norbert Michelisz.

– Sedan pressreleasen kom ut som berättade att jag skulle tävla här är jag måltavlan för många av Norbis (Norbert Michelisz) fans och deras tråkiga kommentarer.

Vädjar till fansen

– Det kan jag ta då jag vet att fans ibland är lite väl passionerade. Men när meddelandena blir privata och när det står att de ska döda dig och skada familjen, då tycker jag att det har gått för långt, rasar Muller på sajten Touring Car Times.

Fransmannen Yvan Muller vänder sig nu till fansen för att försöka lugna dem.

– Det här är över gränsen och jag vill bara säga till dem att lugna ner sig, det här är bara sport. Jag vill också att Norbi som också är en far ska förstå det här och försöka göra något åt det, säger Muller.

WTCC-finalen i Qatar avgörs senare i dag och sänds på Eurosport.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag