Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Teamchefen: Därför satsar vi på Ericsson

Teamchefen Cyril AbiteboulFoto: Viasat.

Marcus Ericsson är klar för formel 1.

För Viasat berättar teamchefen Cyril Abiteboul om processen.

– Vi gillar särskilt hans förmåga att vara lugn och ta saker som de kommer, säger han.

För första gången på 23 år kommer Sverige 2014 att ha en representant inom motorsportens absoluta finrum. Marcus Ericsson presenterades i dag för Caterham, Formel 1.

– Processen började med att vår stallchef i GP2 (Som Marcus Erisson körde tidigare), Mia Sharizman hade bevakat alla GP2-förare. Caterham är ett ungt team och ambitionen är att få in unga förare i Formel 1, säger Cyril Abiteboul till Viasat.

– Med bakgrund av Marcus prestationer och sättet han hanterat de svårigheter han gått igenom så var han ett intressant val.

"Gillar hans förmåga..."

Framför allt var det ett par egenskaper som gjorde att stallet tog kontakt med Ericsson:

– Vi gillar särskilt hans förmåga att kunna vara extremt lugn och ta saker som de kommer. Återigen, att kunna göra det som vi frågar om och ha självförtroende i sig själv och teamet. För ett visst mått av förtroende och ömsesidigt självförtroende är grundläggande i Formel 1. Det, och det faktum att han hade lätt för att anpassa sig att extrahera, inte nödvändigtvis perfekt, men för honom att få ut allt av varje varvtid som sattes i simulatorn. Allt det fick oss att vilja fortsätta.

"Måste känna sig hemma"

Enligt Abiteboul började processen för åtta år sedan - och primärt handlar det nu för Marcus Ericsson om att komma in i stallet - och lära sig bilen:

– En av sakerna han måste göra är att känna sig hemma i teamet och i Formel 1, med bilen och all teknologi, att vår dialog hamnar på rätt nivå. För det kommer finnas väldigt lite tid att förlora för att komma tillrätta med vad vi har att jobba med.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.