Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tangerat årsbästa av Ericsson i Ohio

Foto: JEFF ROBERSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN

Marcus Ericsson körde upp sig tio platser från sin startposition och slutade femma i Indycarloppet på Mid-Ohio. Det var tangerat säsongsbästa för svensken som blev också blev femma i Madison i slutet av augusti.

Stallkompisen Felix Rosenqvist, sexa i går, var inblandad i en kollision i början av loppet, återvände efter ett längre depåstopp, men bröt tidigt.

Colton Herta vann loppet och hans stall, Andrettistallet, dominerade stort och tog en trippelseger med Alexander Rossi på andra och Ryan Hunter-Reay på tredje plats.

Ericsson, som var 15:e i lördags, var nästan tio sekunder efter Herta och drygt sju sekunder från en pallplats.

Ledande Scott Dixon, stallkompis med svenskarna, snurrade i början av loppet och slutade bara tia. Han är ändå 72 poäng före tvåan Jeff Newgarden, åtta på söndagen, i totalställningen när tre lopp återstår.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.