Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen Katarina, 24, död i olycka: ”Vi är förkrossade”

Katarina Moller.Foto: Facebook
Foto: Facebook

Motorsportvärlden är i sorg. Under torsdagskvällen var talangen Katarina Moller inblandad i en olycka och avled av sina skador, endast 24 år gammal.

– Hela racingvärlden är förkrossade, säger Wayne Estes, vd för Sebring International Raceway, i ett uttalande. 

Katarina Moller var ute på sin första runda på Sebring International Raceway under torsdagskvällen när olyckan var framme.

Mollers bil kraschade illa, och hennes liv gick tragiskt nog inte att rädda.

– Vi kände Kat väl och var stora fans av både hennes personlighet och hennes talang ute på banan. Sebring International Raceway och hela racingvärlden är förkrossade, säger Wayne Estes, vd för Sebring International Raceway, i ett uttalande.

Orsaken bakom olyckan är fortfarande under utredning av lokal polis, som nu uppmanar alla som var på plats på banan och som kan ha bilder eller en video av kraschen att skicka in dem till polisen.

Hade kört i över 13 år

Katarina Moller, oftast kallad "Kat", från Sarasota i Florida, var endast 24 år gammal. Hon hade hållit på med jet dragster-racing i över 13 år, och hade den amerikanske NHRA-föraren John Force som sin store idol.

Sedan fem år tillbaka var Katarina Moller en av förarna hos Larsen Motorsports.

– Kat har varit en del av vår racingfamilj i över fem års tid och vi kan inte ens försöka beskriva hur stor vår sorg är, säger teamets vd Chris Larsen i ett uttalande på Larsen Motorsports hemsida. 

Moller skrev tidigare i veckan att hon såg fram emot att återvända till Sebring:

”Jag ser fram emot att återvända till Sebring Internationel Raceway, en bana som min familj har en lång historia med. Min pappa körde där under hela 90-talet och nu kör min bror där ofta. Det är en av favoritbanorna för mig och min familj”, skrev hon på Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.