Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige klart för final i par-VM i speedway

Fredrik Lindgren. Foto: FOTO OLIMPIK/SIPA USA/IBL SIPA USA

Sverige hade inga problem med att ta sig till final i speedwayens nygamla par-VM.

Svenska duon Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren dominerade stort i kvalet i Manchester.

De var favorittippade och höll för trycket. Och efter 5–1 mot Italien, Frankrike, Finland och Tjeckien samt 4–2 mot Australien – efter tre heatsegrar av VM-ledaren Lindgren och två av Lindbäck – kunde Sverige kosta på sig att förlora med 2–4 i det avslutande heatet mot Storbritannien. Finalplatsen i par-VM var då redan säkrad.

– Det känns bra. Vi vara redan klara före det sista heatet, det var mer än vad jag kunde begära. De gjorde ett otroligt bra jobb, sade Sveriges förbundskapten Morgan Andersson i TV10:s sändning.

Par-VM, förresten? Formatet är under 2018 det största internationella speedwaymästerskapet – jämte den individuella VM-serien – då det ersätter tidigare lag-VM. Men par-VM, som har samma arrangör som GP-serien, är ingalunda ett nytt fenomen.

”Vi hoppas stå högst upp på pallen”

Par-VM avgjordes mellan 1968 och 1993, innan det slogs samman med lag-VM 1994–1998. Från och med 1999 fram till 2017 var det dock återigen fyrmannalag som gällde i lag-VM. Fram till i år, alltså.

Par-VM-finalen körs över två dagar i polska Wroclaw 8–9 juni, och dit var sedan tidigare regerande lagvärldsmästaren Polen direktkvalificerat. Från det första kvalet den 2 juni tog sig Ryssland, Tyskland och Danmark till final – och förutom Sverige knep Storbritannien och Australien finalplatserna från det andra kvalet.

– Då (på lördag) hoppas vi stå högst upp på pallen, sade Morgan Andersson.

Förutom Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck ingår även reserven Joel Kling i det svenska laget.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!