Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens chef får sparken efter fiasko

Foto: Mark Thompson

Det har inte börjat något vidare för Caterham och Marcus Ericsson.

Nu får också tekniska chefen Mark Smith sparken.

– Vi är inte nöjda, säger stallchefen Cyril Abiteboul enligt AP.

Sedan Caterham startade 2012 har man tagit noll poäng i formel 1-cirkusen.

Inför den här säsongen skrev man kontrakt med svenske Marcus Ericsson, men det har inte gått något vidare i säsongsinledningen.

Och nu börjar huvuden rulla.

Under lördagsmorgonen valde teamet att sparka sin tekniska chef Mark Smith, och ersätter honom med en trio bestående av John Iley, Jody Egginton och Gerry Hughes.

– Vi är inte nöjda med hur vi har presterat hittills, och John, Jody och Gerry, med min support, är rätt personer att ta oss framåt, säger stallchefen Cyril Abiteboul enligt AP.

Tillbaka i Europa

Under söndagen flyttar formel 1-cirkusen till Europa för första gången den här säsongen.

Marcus Ericsson sa under fredagen att det var skönt att få vara tillbaka på "hemmaplan".

– Här i Barcelona har jag kört hur många gånger som helst i tester och race. Det är en bana jag kan väldigt väl. Så direkt när man börjar helgen, på fredagen på träningen, så har man redan en mycket högre startpunkt, sa han då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.