Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensken körde upp sig nio (!) placeringar

Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det såg mörkt ut för svenskarna efter lördagens Indycar-kval. I gårdagens lopp körde båda dock upp sig rejält – där Marcus Ericsson gjorde allra bäst ifrån sig och gick från 16:e till sjunde plats.

Marcus Ericsson körde upp sig totalt nio placeringar i loppet i St Petersburg i Florida. 

Efter att ha slutat åtta i premiären och sjua i säsongens andra lopp är den 30-årige svensken nu på nionde plats i mästerskapstabellen, 17 poäng bakom ledande Alex Palou.

– Vi gjorde några förändringar efter kvalet igår och bilen kändes definitivt bättre. Racet kändes riktigt bra, jag gjorde några bra omkörningar, vi hade en bra strategi, bra depåstopp, allting. Det var en bra laginsats och vi måste vara nöjda med en sjundeplats efter att ha startat som sextonde bil, säger Ericsson efter loppet i en video på teamets Twitter-konto.

Felix Rosenqvist: ”Svårt att köra om”

Även Felix Rosenqvist hade en betydligt bättre dag under söndagen och körde upp sig från 17:e till tolfte plats.

– Det var ett OK race, men inget speciellt. Vi hade inte fart för mer den här helgen och jag tycker ändå att jag fick ut det mesta ur bilen i racet. Vi startade för långt bak och på en stadsbana som den här är det svårt att köra om. Det var ändå positivt att få göra en hel racedistans, gå igenom alla de momenten med teamet, och få komma igång med säsongen på riktigt, säger Felix Rosenqvist.

Colton Herta vann loppet före Josef Newgarden och SImon Pagenaud.

UR ARKIVET: Marcus Ericsson om tiden i formel 1

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.