Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Besked efter kraschen – vårdas nu på sjukhus

Fredrik Blomstedt Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Racerföraren Fredrik Blomstedt, 26, var på väg mot seger i Lamborghini Super Trofeo i Belgien.

Men med fyra varv kvar kraschade svensken otäckt och fördes akut till sjukhus.

Väl där konstaterades att Blomstedt inte har brutit några ben.

– Han kommer att hållas kvar över natten för vidare observation, säger pressansvarige Mattias Persson.

På mindre än två år har Fredrik Blomstedt tagit snabba kliv framåt i svensk motorsport. Under 2017 blev han totaltrea i STCC och prisad som bäste nykomling.

Under 2018 har han satsat på en internationell karriär i enhetsmästerskapet Lamborghini Super Trofeo. I den klassen tävlar alla i identiska supersportbilar av typen Lamborghini Huracán.

Under lördagen tävlade svensken på klassiska Spa-Francorchamps - under samma helg som 24-timmarsloppet för GT3-bilar avgörs – något som han inför loppet beskrev som "årets höjdpunkt" på sin hemsida.

”Väldigt obehagligt”

Där ledde Blomstedt loppet och var på väg mot en sensationell seger – hans första i serien.

Men med fyra varv kvar av loppet inträffade olyckan. Svenskens bil fick en knuff i sidan, flög av banan och frontalkrockade rakt in i barriären där ett antal funktionärer tvingades fly för sina liv.

När SportExpressen når Blomstedts pressansvarige Mattias Persson har han fått knapphändig information från Belgien.

– Det enda jag vet är att han är vid medvetande och är på väg till ett sjukhus. De har gjort en kontroll av honom vid banan. Mer än så vet jag inte om hans tillstånd. Det är så klart väldigt obehagligt, säger Persson.

– De ville verkligen ta honom till sjukhuset. Det har hänt ganska nyligen och har ganska knapphändig information, fortsätter han.

Blomstedt på väg mot seger

I den preliminära resultatlistan står svensken som segrare, eftersom loppet avbröts och Blomstedt ledde vid tillfället. Tävlingsarrangören räknar då det preliminära resultatet på ställningen två varv innan olyckan inträffade. 

– Det är väldigt sekundärt och ingenting vi bryr oss om i nuläget, säger Mattias Persson.

Vid olyckan ses också ett antal funktionärer råka illa ut när Blomstedt kraschade rakt in i barriären. 

– Vi är oroliga. Jag har sett en hel del olyckor och det här var en brutal krasch. Vi skänker en tanke till alla funktionärer också, säger han.

Arrangören låter meddela vid 14-tiden att en funktionär har förts till sjukhus tillsammans med Fredrik Blomstedt. Ingen av de två ska dock ha livshotande skador.

– Han har röntgats på sjukhuset. Inga brutna ben. Han kommer att hållas kvar över natten för vidare observation, säger Mattias Persson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!