Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske 21-åringen är klar för formel E

Foto: GRUPPE C / HOCH ZWEI / IMAGO/HOCHZWEI IMAGO SPORTFOTODIENST

Joel Eriksson lämnade DTM inför årets säsong. Nu står det klart att den svenske 21-åringen blir test- och reservförare i formel E.

– Formel E växer och växer för varje dag som går och nivån har blivit enormt hög nu. Det är ett mästerskap som inte kunde vara mer aktuellt och jag är spänd på att få ta del av det från insidan, säger han.

Joel Eriksson har betraktats som en av svensk motorsports största talanger de senaste åren.

Han slutade på andra plats i det europeiska formel 3-mästerskapet 2017 – endast slagen av Lando Norris, som numera kör i formel 1 – och har de två senaste åren kört i DTM, med en seger och tv ytterligare pallplatser som sina främsta framgångar.

Eriksson bekräftade dock att han lämnar mästerskapet inför årets säsong.

Och nu står det klart att den 21-årige svensken blir test- och reservförare i formel E, för det amerikanska teamet GEOX DRAGON.

– Teknologin i det här mästerskapet utvecklas oerhört fort och de nya Gen 2-bilarna är betydligt snabbare än sina föregångare, så jag förväntar mig en helt ny upplevelse på testet den här gången, säger Joel Eriksson, som deltog i mästerskapets rookietest för två år sedan, i ett pressmeddelande.

Joel Eriksson på plats nästa vecka

Eriksson kommer att finnas på plats bakom ratten redan nästa vecka i samband med testarna i Marrakesh.

De äger rum bara ett dygn efter säsongens femte Formel E-race, Marrakesh E-Prix, som avgörs den 29 februari på samma bana.

– Det är avgörande för oss att ha toppförare om vi ska kunna maximera de investeringar vi gör i forskning och utveckling, simulationsverktyg och personal både i LA och Silverstone. Jag är nöjd med det jobb som Joel redan gjort för oss så här långt; han är både bevisat snabb och dessutom en tekniskt kunnig ung förare. Jag ser fram emot hans test i Marrakesh och jag förväntar mig att han fortsätter leverera värdefull feedback gällande utvecklingen av vår bil den här säsongen, säger Jay Penske, ägare och teamchef för GEOX DRAGON.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.