Svenskarna långt efter: ”Horribelt”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: CHARLIE NEIBERGALL / AP TT NYHETSBYRÅN

Det blev ingen rolig lördag för de två svenska Indycarförarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson.

Rosenqvist rullade in som elva i loppet, det andra på två dagar i Indianapolis. Med det var han fyra placeringar bättre än Ericsson, som efter ett misslyckat kval bara kunde köra upp sig en placering till plats 15.

”Jag skulle kunna göra en lång lista på varför det här utvecklades till att bli ett horribelt lopp, men jag ska bespara er från det”, skriver Rosenqvist på Instagram.

Teamkamraten Ericsson hade en liknande upplevelse.

”Vilken röra det här blev för oss. Jag gav allt jag hade där ute och bilen kändes bra men saker och ting gick bara inte vår väg idag”, skriver han.

Will Power vann loppet

Bättre, men ändå sämre, gick det för svenskarnas stallkamrat Scott Dixon. Nyzeeländaren hade kunnat säkra årets Indycartitel men hans bil blev tidigt i loppet påkörd och Dixon fick kämpa för att ta sig i mål som åttonde förare.

Därmed blir det en kamp om titeln ända in på upploppet. Med ett lopp kvar att köra – den 25 oktober i St Petersburg, Florida – leder Dixon racingserien med 32 poäng före lördagens fyra, Josef Newgarden. Dixon har fortfarande goda chanser att vinna, han tar hem titeln om han blir sämst nia i loppet i Florida.

Lördagens lopp vanns av australiern Will Power som ledde från start till mål över de 75 varven.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.