Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska rallyt ställs in: ”Det enda rätta”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Rally Sweden ställs in på grund av coronapandemin.

Det svenska VM-rallyt får inte tävlingstillstånd.

Det är Länsstyrelsen i Värmland som har avslagit ansökan om tävlingstillstånd, skriver VM-rallyarrangören på sin webbplats. Det svenska VM-rallyt skulle ha avgjorts den 11-14 februari nästa år.

”Utan tillstånd för tävlingen är det formellt sett ett ganska enkelt beslut att fatta och jag har full förståelse för att detta är det enda rätta att göra i det läge vi befinner oss i”, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson till webbplatsen.

”Vår dialog med Länsstyrelsen Värmland, Polisen och Region Värmlands smittskydd har varit extremt professionell och jag uppskattar verkligen deras försök att utifrån rådande regelverk och rådande smittläge ändå försöka hitta konstruktiva lösningar”.

Internationella bilsportförbundet och WRC Promoter förhandlar med andra arrangörer för att hitta en ersättare till det svenska rallyt i VM-kalendern.

Årets tävling var en av de sista som kunde genomföras innan coronapandemin satte VM-serien på vänt. Men det blev ett förkortat, och därför kritiserat, rally på grund av mildvädret.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.