Foto: Micke Fransson/TtFoto: Micke Fransson/Tt
 Foto: Micke Fransson/Tt
Foto: Bastien BaudinFoto: Bastien Baudin
 Foto: Bastien Baudin

Svenska rallyt är
klart för tre nya år

Publicerad

KARLSTAD. Svenska rallyt lever.

Tävlingen har varit hotad av utländska miljoner, men nu står det klart att rallyt blir av i tre år framöver.

– Det är verkligen bra nyheter, för det är en av de mest ikoniska tävlingarna, säger årets segrare Sebastien Ogier.

Det Svenska rallyt har körts i Sverige sedan 1950, men rallyts framtid har varit osäker.

Länder som Kanada och Japan har varit intresserade av att arrangera VM-tävlingar i rally, och de har möjlighet att erbjuda mycket mer pengar än arrangörerna i Sverige.

Men nu står det klart att Svenska rallyt överlever – i minst tre år till. Drygt tre timmar efter att årets sista tävlingar har avslutats kan Svenska rallyt meddela att de tecknat ett treårsavtal med VM-organisationen WRC.

– Det känns helt magiskt. Fantastiskt att vi äntligen har fått till det här avtalet, vi har jobbat för det sedan augusti, säger rallyts vd Glenn Olsson.

Betalar nu 7-8 miljoner

Tidigare har Svenska rallyt betalat runt 5 miljoner i avgifter för att få arrangera tävlingen. Nu ökas den summan till mellan 7-8 miljoner, enligt Glenn Olsson.

– Vi fick det till en stege som vi tycker är rimlig, säger han.

Segraren Sebastien Ogier har precis nåtts av nyheten:

– Det är verkligen bra nyheter, jag ser fram emot att komma tillbaka hit nästa år. Det är ett av de mest klassiska loppen och är verkligen speciellt att köra, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag