Svenska miljardärerna som sponsrar Marcus Ericsson

Foto: JEREMY HOGAN/EXPRESSEN/POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: TETRA LAVAL

Premium: INDIANAPOLIS. Hemliga mångmiljonbelopp och stöd i över ett decennium.

Bakom Indycar-stjärnan och Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson finns ett mer eller mindre hemligt team där flera svenska miljardärer ingår.

– De som har backat mig genom åren, bland annat Finn Rausing, har velat ha det så att de inte vill stå i rampljuset helt enkelt. Det har varit att jag ska stå i rampljuset och de här personerna har inte ett behov av det. De vill inte synas, säger Marcus Ericsson till SportExpressen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Övre medelklassen rustar för en tuff vinter

Premium: Övre medelklassen rustar för tuff vinter – säljer spa-bad på Blocket och ställer in semestrar

Gekås-ägarens utdelning i oron: 150 miljoner kronor

Premium: Ullared fick coronastöd på 77 miljoner • Thomas Karlsson tar ut rekordsumma

Överläkaren: Så slipper du dropp-snopp – utan kirurgi

Premium: ”Superenkel åtgärd” • ”Handlar inte om att skaka”