Svenska miljardärerna som sponsrar Marcus Ericsson

Foto: JEREMY HOGAN/EXPRESSEN/POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: TETRA LAVAL

Premium: INDIANAPOLIS. Hemliga mångmiljonbelopp och stöd i över ett decennium.

Bakom Indycar-stjärnan och Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson finns ett mer eller mindre hemligt team där flera svenska miljardärer ingår.

– De som har backat mig genom åren, bland annat Finn Rausing, har velat ha det så att de inte vill stå i rampljuset helt enkelt. Det har varit att jag ska stå i rampljuset och de här personerna har inte ett behov av det. De vill inte synas, säger Marcus Ericsson till SportExpressen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

175-miljonersvilla slår nytt rekord på Hemnet

Premium: Kolla bilderna inifrån • Årets 10 största husaffärer

Vårdbiträdet filmade när han våldtog dementa

Premium: Andreas Melin överklagade – hovrätten skärper straffet

Tv-parets hemliga semester – tog in på drottningens hotell

Premium: ✓ Mat i toppklass ✓ Vingårdar ✓ Vilda djur