Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensk rallystjärna
i våldsam bilbrand

Foto: 3news.co.uz

Ramona Karlsson och Miriam Walfridsson var på väg mot succé i Nya Zeelands rally.

Då fattade bilen eld – och rallystjärnorna fick kasta sig ur bilen.

– Man tänkte "vad fan händer nu?", säger Ramona Karlsson till SportExpressen.se.

Dramat på Nya Zeeland slutade under omständigheterna väl för Ramona Karlsson, 31, och kartläsaren Miriam Walfridsson, 25. Båda tjejerna klarade sig med lite sveda och värk, till skillnad från den totalkvaddade bilen.

Karlsson och Walfridsson tävlade i rally-VM på Nya Zeeland. På etapp två var de på väg mot en sensationell andraplats. Då, i en hastighet på upp emot 200 kilometer i timmen, började bilen av okänd anledning att brinna.

Miriam skriker: "Det brinner!"

– Jag märker att det blir en otrolig värme i bilen, men tror först att det är fläkten, berättar Karlsson, och fortsätter:

– Sedan kollar Miriam bakåt och skriker "det brinner i bilen", så då får jag bromsa fort som fasen.
Säkerheten i en rallybil är hög. Föraren sitter väl fastspänd, med en metallbåge runt sätet för att skydda vid en eventuell krock. Men när man ska ta sig ut kan det bli besvärligt. Så blev det för Ramona och Miriam.

– Både jag och Miriam fastnar med foten i bågen och släpas med bilen en stund, samtidigt som bilen var på väg mot en vall.

– Man tänkte ju "vad fan händer nu?" när bilen brinner, man sitter fast och bilen är på väg in i en jordvall. Man hann tänka rätt många tankar.

Bilen smäller in i diket och brinner upp

– Men vi tog oss ut och bilen for rakt in i vallen. Det bara small och sprakade.

– Vi hade tur att vi kom ut i tid, säger Ramona Karlsson.

Vad hände när ni kom ut ur bilen?

– Både hon och jag var ju orolig för vad som hade hänt med varandra. När vi såg varandra var det bara en enorm lättnad. Då såg man ju bilen brinna, men jag kände bara "skit samma, vi är här i alla fall".

– Sedan så här i efterhand börjar man tänka lite på det andra. Det känns skitsurt att ligga tvåa i VM-tävling, tvingas bryta och att bilen är borta, men då var man mest glad att vi hade klarat oss.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!