Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret – på frågan om Schumacher: ”Löjligt”

Foto: IBL/GAMMA
Foto: IMAGO/HOCHZWEI / IMAGO/HOCHZWEI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: ERIC VARGIOLU / ERIC VARGIOLU / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Han har knappt hunnit smälta sin femte världsmästartitel.

Samtidigt pratar F1-världen om sju.

Men Lewis Hamilton gillar inte frågorna om Michael Schumachers rekord.

– Det är bara löjligt, säger han till BBC. 

Lewis Hamilton gick in i Mexikos Grand Prix med goda förutsättningar, där en sjundeplats skulle räcka för att ta hem årets VM-titel. Den 33-årige Mercedes-föraren gjorde mer är så och slutade på fjärde plats.

Något som innebar karriärens femte VM-titel, trots att två tävlingar återstod.

– Det är en väldigt konstig känsla just nu. Jag är enormt tacksam till alla som varit en del av det här, sa Lewis Hamilton efter loppet.

 

 

Med sina fem världsmästartitlar tangerar han argentinaren Juan Manuel Fangio – och har två titlar kvar till det som länge betraktats som ett ”omöjligt” rekord.

Michael Schumacher dominerade F1-sporten under en tioårsperiod och kammade hem sju VM-titlar. Frågan hela F1-världen ställer sig nu:

Kan Lewis Hamilton nå upp till samma nivåer?

Foto: FERNANDO BIZERRA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hamilton om Schumachers rekord

Huvudpersonen själv påstår att han inte reflekterat över det och han verkar inte vara jätteroad över frågorna om den tyske ikonens rekord.

– Det har aldrig funnits i mina tankar att nå Michael Schumachers segrar eller titlar. Det har aldrig varit målet, säger Hamilton i en intervju med BBC. 

Han utvecklar:

– När jag var liten såg jag Ayrton Senna och sa att jag ville vara som han. Precis som när jag såg Christopher Reeve som Superman. Då ville jag vara han.

 

 

Samtidigt har 33-åringen med åren blivit medveten, i takt med att prisskåpet fyllts på, att jämförelserna med Schumacher kanske blir oundvikliga.

– Nu när jag uppenbarligen kommit hit försöker hag bara se hur långt jag kan gå. Men att sätta mål på något som är så långt borta, som att vinna ytterligare två VM-titlar, eller tre, eller fem... det tycker jag bara är löjligt, säger Lewis Hamilton.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!