Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svarar för första gången – på frågan om ”Schumi”

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: HASAN JAMALI / AP

21-åriga Mick Schumacher börjar allt mer närma sig en debut i formel 1.

Nu avslöjar Jean Todt, vän till familjen, att pappa Michael är medveten om och följer sin sons framgångar.

– Självklart följer han hur det går för Mick, säger Todt till RTL France.

Flera år har gått sedan Michael Schumachers skidolycka vintern 2013, men fortfarande är det endast ett fåtal personer i världen som vet hur det egentligen står till med formel 1-legendaren.

En av dessa personer är Jean Todt, ordförande för det internationella bilsportsförbundet FIA och nära vän med familjen Schumacher sedan sin tid som teamchef i Ferrari.

Han har tidigare valt att avböja frågor rörande Schumachers son Mick. 21-åringen leder just nu formel 2-mästerskapet, och ryktas vara nära en styrning i formel 1 nästa säsong.

– Om han kommer att uppleva framgångarna med sin son Mick? Jag tänker inte prata om det. Jag vill inte gå i detalj eftersom det är privat, har Todt tidigare sagt. 

Mick Schumacher närmar sig formel 1

Nu avslöjar Todt dock att Schumacher kan följa sin sons framgångar.

– Mick kommer antagligen köra i formel 1 nästa år vilket kommer vara en riktigt stor utmaning. Vi skulle alla tycka att det vore underbart att ha en Schumacher tillbaka på motorsportens högsta nivå, säger Todt till RTL France enligt Sports Rush.

Han berättar vidare att Michael Schumacher är väl omhändertagen i sitt hem i Tyskland.

– Jag träffar Michael väldigt ofta, en eller två gånger i månaden. Och mitt svar är alltid detsamma: Han kämpar. Och vi andra kan bara hoppas att saker och ting ljusnar för han och hans familj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.