Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svarar efter kritiken mot Danmark: ”Det är äckligt”

Foto: JAMES MOY / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: PIXATHLON/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Lewis Hamilton gick för ett par dagar sedan ut och uppmanade Danmark att stoppa valjakten på Färöarna.

Nu får han svar av danske Kevin Magnussen – som håller med världsmästaren samtidigt som han tar sitt land i försvar.

Den femfaldige världsmästaren i formel 1 Lewis Hamilton engagerar sig ofta i olika frågor rörande miljö och klimat. För ett par år sedan beslutade han sig för att bli vegan, och han har tidigare lagt upp videos där han städar upp på stranden samtidigt som han uppmanar sina följare att tänka sig för innan de skräpar ned.

Nu har Hamilton även fått upp ögonen för valjakt.

Det var för ett par dagar sedan som Mercedes-föraren la upp en video på sin Instagram. I videon kan man se upp mot hundra valar tillfångatas och slaktas på en strand på Färöarna.

Hamilton är upprörd över händelsen och uppmanar nu till aktion.

”Hur kan människorna bara stå där och låtsas som att det är okej? Det här är inte okej på något sätt. Det är vidrigt. Danmark, ni måste stoppa detta”, skriver han på sitt Instagram-konto.

Kevin Magnussen: ”Har ingen makt”

Hamilton fortsätter:

”Jag väljer att dela bilderna för att jag bryr mig. När jag ser att detta sker kan jag inte bara titta bort och säga att sånt händer. Jag väljer att göra det känt eftersom jag tror att en förändring är möjlig och att den börjar med att jag gör er medvetna om detta. Jag kan inte förändra världen på egen hand, men jag ger mig absolut yttersta för att försöka.”

Inlägget gillas av över 300 000 personer, däribland formel 1-kollegan Sergio Perez och motoGP-giganten Marc Marquez.

Färöarna är sedan 1948 en autonom region som tillhör det danska kungariket. Men Danmark har ingen möjlighet att stoppa valjakten som sker på Färöarna. Det skriver den danske formel 1-föraren Kevin Magnussen, i ett svar till Hamiltons inlägg. 

”Danmark har ingen makt att stoppa detta, Lewis. Men ja - det är otroligt äckligt. Jag håller med dig till 100 procent”, skriver han.