Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Susie Wolff historisk på formel 1-banan

Foto: Alex Grimm

SILVERSTONE. Susie Wolff blev första kvinna på 22 år att medverka under en formel 1-helg när hon på fredagen körde Valtteri Bottas bil under träningsåken i Silverstone inför Storbritanniens grand prix.

Den 31-åriga skotskan hann dock bara bli klockad i tre varv innan hon fick problem med motorn och tvingades avbryta.

Efteråt var Wolff påtagligt besviken.

– Jag är så tacksam till alla och allt stöd jag har haft här i helgen och nu har jag i alla fall den första starten ur vägen. Jag ser fram emot att köra igen i Hockenheim, säger hon och syftar på den planerade körningen om några veckor.

Inom loppet av några minuter tvingades även Williams-stallkamraten Felipe Massa avbryta efter en otäck olycka, där han klarade sig oskadd.

Mercedes-förarna Nico Rosberg och Lewis Hamilton var snabbast på det första träningspasset. Svensken Marcus Ericsson, Caterham, fick 19:e och näst sämst tid.

”Ligger nästan där på Haaland-nivå”

Så ska Edward Chilufya slå igenom i år: ”Jag kommer få mitt stora genombrott” • Särskilda träningen • Personliga sorgen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.