Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Succén: ”Den bästa stunden i mitt liv”

Pontus Tidemand missade VM-titeln.

Men vi fick trots det en svensk världsmästare i rally under helgen. Tom Kristensson vann juniorklassen.

– Det här är helt klart den bästa stunden i mitt liv, säger han.

Helgens rally i Monza avslutade rally-VM 2020. För Pontus Tidemand, som har två VM-titlar sedan tidigare, slutade det med en andraplats i WRC2 bakom Mads Östberg.

Norrmannen förvaltade det försprång han kört till sig under lördagen. Trots att Tidemand tog in hela 13,8 sekunder på näst sista sträckan, lyckades han aldrig ta ifatt försprånget.

– Vi hade otur med däckvalet och det var egentligen där vi förlorade segern. Hade vi hängt med bättre på lördagen hade det kunnat sluta annorlunda. Jättetråkigt, men det är så rally funkar och vi gav inte upp utan ville verkligen ta den chans som fanns och kämpa hela vägen i mål, säger svensken i ett pressmeddelande.

Och meddelar att han kommer fortsätta nästa år:

– Än så länge har jag ingen klar plan för 2021, men jag vet definitivt att jag är hungrig på mer och att fortsätta jobba mig uppåt och framåt.

”Svårt att hitta rätt ord”

I stället blev det en svensk juniormästare. Tom Kristensson, 29, gick ut två minuter före Martins Sesks. Rivalen hade chansen att ta igen avståndet, men Kristensson gjorde inga misstag och säkrade VM-titeln.

– Det här är helt klart den bästa stunden i mitt liv. Det är svårt att hitta rätt ord. Den här säsongen har varit riktigt tuff och att vara här och vara en världsmästare är otroligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.