Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dramat under rekord- loppet: ”Smärtsamt”

Lewis Hamilton har nu vunnit 92 lopp.
Foto: HOCH ZWEI/POOL/LAT/SAM BLOXHAM / HOCH ZWEI/POOL/LAT/SAM BLOXHAM
Han passerar därmed Michael Schumachers 91 segrar.
Foto: SVEN SIMON / IMAGO/IBL

Lewis Hamilton är historisk.

Den 35-årige britten tog sin 92:a f1-seger i karriären och är därmed bäst någonsin.

– Tack för att ni har fortsatt tro på mig, jublade Hamilton efter segern i Portugals grand prix.

För två veckor sedan blev Lewis Hamilton historisk när han vann Eifel grand prix. Segern var brittens 91:a i karriären och han tangerade därmed legendaren Michael Schumachers rekord med flest formel 1-segrar någonsin. 

– Att dominera på det sättet han gjorde... Jag tror inte någon, och verkligen inte jag själv, trodde jag skulle göra det här. Det kommer ta ett tag att förstå, sa Hamilton efter loppet.

Nu är Hamilton ensam på tronen.

Lewis Hamilton bäst någonsin

Under söndagen var det dags för Portugals grand prix och då var det inget snack om vem som var mannen att slå. Lewis Hamilton utökade sin ledning under hela loppet och vann till sist mer än 25 sekunder framför teamkamraten Valtteri Bottas.

– Kom igen Lewis, vilket lopp! Du skriver om historieböckerna, jublade Mercedes i teamradion när Hamilton hade tagit sig i mål.

– Jag hade aldrig kunnat göra det här utan alla er. Tack för att ni har fortsatt tro på mig. Det är en sådan ära att jobba med er. Fantastiskt jobb, svarade Hamilton.

Hamilton avslöjar problemet under loppet

Han fortsatte därefter att hylla sitt team även i segerintervjun efter loppet.

– Det är ett sånt privilegium att jobba med dem. Det är verkligen otroligt. Tack till alla för att de alltid driver på, ingen lutar sig tillbaka, säger Hamilton enligt BBC.

Han berättade också att det överlägsna loppet var lite mer dramatiskt än det först verkade vara eftersom han drabbades av kramp i vaden.

– Det är en otroligt fysisk sport. Jag hade kramp i min högra vad. Att lyfta ner foten var ganska smärtsamt, jag kände den dra men jag var tvungen att ta mig igenom det, säger den historiske Hamilton.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.