Marcus Ericsson under kvalet i Budapest Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSMarcus Ericsson under kvalet i Budapest Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
Marcus Ericsson under kvalet i Budapest Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
Foto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Stor triumf för Ferrari – tråkigt kval för Ericsson

Publicerad

Ferrari slog banrekordet flera gånger om.

Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen står längst fram i Ungerns Formel 1-race.

Det var inte lika muntert för Marcus Ericsson som fick kvalet förstört av en klantig konkurrent. 

- Jag låg bra till i kvalet och hade kunnat komma före flera bilar. Så det var riktigt olyckligt. Ja, det blev lite svordomar i bilen, säger Ericsson till SPORT-Expressen.  

Ryssen Daniil Kvyat är förstås en skicklig racerförare, men på sista varvet i första kvalet på lördagen så klantade ryssen till det rejält i en kurva och snurrade av banan så det blev gul flagg.

I helt fel läge för Marcus Ericsson, som var den ende som drabbades då han satsat för att sista stund få sin bästa tid.

Maximal otur alltså för svensken, som när han låg som bäst till i kvalet hade fyra förare efter sig.

Nu tvingas han starta sist av alla i söndagens race.

Det var en besviken Ericsson som träffade SPORT-Expressen i depån efteråt:

- Det känns ändå okej, vi har den bil vi har, men vi har tagit några steg i helgen. Så det känns bra.

- Sedan är det som hände Kvyat sånt som kan hända. Det är inget att göra något åt. Men jag börjar förtjäna tur nu också. Det har varit lite stolpe ut i år och igen är det bara en tiondel som skiljer mellan mig och min teamkamrat. Det är frustrerande.

Hur är det att starta sist av alla då?

- Det är klart jag inte vill vara där. Det känns värdelöst att starta sist. Men där är vi just nu. Det gäller bara för oss att jobba hårt varje dag för att ta steg framåt.

- Sedan är det en ny dag i morgon, nya möjligheter, jag kommer vara skittaggad. Det kan vara folk som kan åka av, folk kan få punktering - allt kan hända i ett race. För mig gäller det bara att göra det absolut bästa jag kan.

Ericsson kunde heller inte låta bli att hylla Ferrari.

- Coolt att de gick på knock. Det är viktigt för Formel 1 att det är en riktig fajt i toppen. Det är bra för Formel 1. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag