Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Stor talang – borde ge honom plats i F1”

Felix Rosenqvist Foto: MATTIAS PERSSON PERSSON / MOTORSPORT PUBLICATION
Brendon Hartley Foto: MANU FERNANDEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DPPI / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Brendon Hartley har haft en mardrömsinledning på årets säsong.

Nu ryktas nya zeeländaren vara på väg bort från formel 1 – och den nederländske racingföraren Tim Coronel vet vem han önskar se som ersättare.

– Om Red Bull är smarta så väljer de Felix Rosenqvist, säger han enligt F1 Today. 

Det var en rejäl skräll när Red Bull valde att ersätta Daniil Kvyat i Toro Rosso med 27-åriga Brendon Hartley till USA:s Grand Prix förra året.

Nya zeeländaren fick fortsätta köra för teamet säsongen ut, och har fortsatt i Toro Rosso tillsammans med fransmannen Pierre Gasly även den här säsongen.

Året har dock inte börjat särskilt bra för Harltey.

I Baku var han centimeter från att kollidera med sin teamkamrat, och i Spanien kraschade han rätt in i muren – något som ledde till att bilen blev så pass skadad att Hartley senare tvingades avstå från kvalet.

Nu sprids rykten om att Toro Rosso är på jakt efter ersättare till Brendon Hartley.

”Rosenqvist en extremt stor talang”

Ett namn som dykt upp i diskussionerna kring en eventuell ersättare är Pascal Wehrlein. Den tyske föraren kör just nu i det tyska DTM-mästerskapet, men har tidigare kört två säsonger i formel 1 och var teamkamrat med Marcus Ericsson i Sauber under fjolåret.

Enligt F1 Today är det dock inte särskilt troligt att Red Bull kommer att välja Wehrlein, på grund av de kopplingar som tysken har till Mercedes. 

Tim Coronel, nederländsk racingförare, menar att Red Bull i stället borde välja svenske Felix Rosenqvist.

– Han är en extremt stor talang och som gör bra ifrån sin i formel E just nu. Han har vunnit formel 3-loppet i Macau två gånger. Jag tycker att Red Bull borde ge honom en chans i Toro Rosso, säger Coronel enligt F1 Today. 

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

 

FE bästa vägen till F1?

Felix Rosenqvist är en av svensk motorsports under senare år internationellt mest uppmärksammade förare.

26-åringen från Värnamo kör just nu både formel E – där han ligger på tredje plats i mästerskapet – och i japanska Super GT. 2015 vann han det europeiska formel 3-mästerskapet och han har även vunnit det prestigefyllda loppet i Macau två gånger.

I en intervju med motorsport.com tidigare i år menade Rosenqvist att formel E är hans bästa chans för en framtid i formel 1.

– Det är här de bästa förarna som inte för i formel 1 är. Så länge jag kan slå dem så borde jag vara tillräckligt bra, eller hur? sa han då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!