Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stoppas från att åka hem: ”Som att jag har pesten”

Foto: MAHI / Copyright © 2019 BACKGRID UK
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Racingtalangen Jamie Chadwick åkte till Nya Zeeland i ett jobbärende. Där har den 21-åriga brittiskan sedan tvingats stanna, på grund av den rådande situationen kring coronaviruset.

– Mitt mål är att flyga hem så snart som möjligt. Mitt flyg blev inställt förra veckan och att ha ett brittiskt pass är som att ha pesten, säger hon till Daily Mail. 

21-åriga Jamie Chadwick är en av motorsportvärldens största kvinnliga talanger.

Hon stor som slutsegrare i fjolårets säsong av W Series – som dessutom var den första upplagan av serien – där endast kvinnliga förare får delta och är även utvecklingsförare för Williams i formel 1.

Racingsäsongen har dock lagts på is tillvidare på grund av den rådande coronapandemin. Den har även resulterat i att Chadwick fastnat i Nya Zeeland, då hon inte tillåts att flyga hem. 

– Jag kunde inte ta mig någonstans ens genom att byta i Sydney, Singapore eller någon annanstans, säger hon till Daily Mail.

Jamie Chadwick åkte till Nya Zeeland i mars

Chadwick har tillbringat de senaste dagarna på ett Airbnb-boende i Auckland och har endast gett sig ut för att handla nödvändigheter såsom mat.

Hon åkte till Nya Zeeland i mitten av mars för att hjälpa till med att köra och utveckla bilar för den nya zeeländska biltillverkaren Rodin Cars.

21-åringen hoppas dock snart kunna återvända till Storbritannien igen.

– Överlag är det helt okej ändå. Jag bort på ett fint Airbnb. Och jag hoppas att jag kan återgå till något slags normalt liv när jag kommer hem igen. Jag har ändå försökt cykla och hålla mig i form nu när jag är här, säger hon.

https://www.instagram.com/p/B99_2x9hPfa/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.