Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnparet separerar – tre år efter bröllopet

Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST

För tre år sedan gifte sig den finske formel 1-stjärnan Valtteri Bottas och den tidigare OS-simmaren Emilia Bottas (tidigare Pikkarainen) med varandra.

Nu har paret tagit beslutet att separera.

Det var i februari 2010 som Valtteri Bottas och Emilia Bottas (tidigare Pikkarainen) träffades för första gången, i samband med Arto Nybergs finländska talk show.

De blev kort därefter ett av landets mest populära par.

Valtteri Bottas var då en av motorsportens mest lovande unga förare och har sedan dess tagit klivet upp i formel 1:s absoluta toppteam Mercedes, som teamkamrat till den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton.

Emilia Bottas är en av Finlands mest framgångsrika simmare och innehar de nationella rekorden på 50 meter fjäril, 100 meter fjäril, 200 meter fjäril och 200 meter medley. Hon gjorde OS-debut i Peking 2008 – då hon bara var 15 år gammal – och var även med och tävlade i både OS i London 2012 och OS i Rio 2016.

Paret gifte sig i september 2016 i Helsingfors.

Nu har de dock valt att separera, något som finska Seiska rapporterade under torsdagsmorgonen.

Paret separerar

Tidningen har publicerat bilder på formel 1-stjärnan bärandes på flyttkartonger. De har även pratat med en källa nära paret, som uppger att beslutet ska ha kommit från Valtteri Bottas och att det ska ha kommit som en förvåning för Emilia Bottas.

– Sanningen är att Valtteri dumpade Emilia på ett väldigt elakt sätt. De är inte överens för tillfället, säger personen till Seiska.

Senare under dagen bekräftade paret på sina respektive Instagram-konton att de skiljer sig.

”Tyvärr så måste jag dela med mig av nyheten att äktenskapet mellan mig och Emilia tagit slut. Vi har valt att gå skiljda vägar på grund av de utmaningar som min karriär och min livsstil för med sig och vi tror att det här är bäst för oss och våra framtida liv, så vi separerar som vänner”, skriver Valtteri Bottas.

Han fortsätter:

”Jag kommer för evigt vara tacksam för allt som Emilia offrat för min skull, för det stöd hon har gett mig och för alla erfarenheter vi haft tillsammans. Nu önskar jag att vi båda lämnas i fred i frågan om detta, och den här kommentaren är den enda jag kommer att lämna gällande vår skilsmässa.”

https://www.instagram.com/p/BKOGJM9hedy/https://www.instagram.com/p/BtZP5M0HHYj/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.