Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnbråket: "Helt otroligt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ralf Schumacher
Foto: DANIEL MAURER / AP
Fernando Alonso
Foto: ERIC VARGIOLU / ERIC VARGIOLU / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

Ralf Schumacher och Fernando Alonso har hamnat i ett bråk – om spanjorens gokart-bana.

Tysken kritiserar Alonsos bana i Oviedo, Spanien, för att hålla alldeles för dålig nivå där hans son, David, ska tävla.

– Det är helt otroligt att vi riskerar förarnas hälsa, säger Schumacher enligt sport1.de.

Den före detta formel 1-stjärnan Ralf Schumacher är fortsatt aktiv inom motorsporten, framför allt med sitt gokart-stall KSM-Schumacher-Team, där hans son David tävlar.

Och den hårde tysken skräder inte sina ord inför gokart-EM som avgörs i Oviedo, Spanien, på ingen mindre än Fernando Alonsos bana: "Fernando Alonso Circuit".

– Jag är väldigt besviken, säger Schumacher, enligt sport1.de 

– För första gången sedan jag kom tillbaka till gokarten så känns det helt fel att se en bana, som den här. Förstå mig rätt - redan i januari, efter att ha testat här i tre dagar, försökte jag förklara att banan inte håller den nivå som vi borde tävla på, fortsätter han.

"Kommer kosta en förmögenhet"

Schumacher påpekar att bilarna slits och att det inte blir kostsamt för stallen – det kan till och med riskera förarnas säkerhet.  

– Tävlingen kommer att kosta en förmögenhet för alla deltagare, bara på grund av ett beslut som har tagits av folk som förstår gokartens behov. Dessutom riskerar vi våra förares hälsa, vilket är helt otroligt. Man kan bara hoppas att folk börjar lyssna på stallen så att vi kan undvika sådant här i framtiden, säger han.

Fernando Alonso kommenterade sin förre rivals utspel. 

– Det verkar som att Ralf behöver publicitet. Han behöver väl säga åt sina förare att köra på asfalten... Inget annat stall verkar ha problem med banan, säger Alonso.

Under söndagen lät Schumacher meddela att han hade fått rätt hos arrangören.

"Fick just veta att Fernando har gått med på att ändra bansträckningen. Det är fantastiska nyheter", skriver Schumacher på Facebook.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.