Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans sorg efter 5-årige Harrys död

Lewis Hamilton. Foto: KARL SCHOENDORFER/REX / KARL SCHOENDORFER/REX REX
Hamilton. Foto: BRANDON MALONE / REUTERS BILDBYRÅN

Stora delar av idrotts-England engagerade sig för att hjälpa 5-årige Harry Shaw som insjuknat i cancer. 

På tisdagen kom dock det tragiska beskedet att han gått bort. 

”Världen kommer att sakna dig”, skriver formel 1-stjärnan Lewis Hamilton på Instagram

I augusti förra årets fick den engelska familjen Shaw ett enormt tragiskt besked. Deras femårige son Harry hade insjuknat i Ewings sarkom, en ovanlig form av skelettcancer. För att hjälpa honom startade hans föräldrar en insamling för att bekosta hans vård. 

Det uppmärksammades av flera stora idrottsstjärnor. Den förre storspelaren i fotboll, Gary Lineker, cricketstjärnan Jos Buttler, tennisesset Novak Djokovic och inte minst formel 1-stjärnan Lewis Hamilton. 

Familjen Shaws kamp för att få sin son frisk fick således mycket uppmärksamhet i England.  

Bland annat tillägnade Hamilton sin seger i Spaniens grand prix nyligen till Harry Shaw. Han berättade om honom i segerintervjun och skickade även den trofé han fick för att vinna loppet hem till familjen Shaw. 

Lewis Hamiltons sorg - efter femåringens bortgång

Men på tisdagen kom det tragiska beskedet att Harry Shaw inte överlevde sin sjukdom. Charlotte och James, Harrys föräldrar, meddelar på insamlingens hemsida att deras son gått bort. 

”Han kämpade in i det sista, men nu har han inte ont längre. Det är svårt att föreställa sig livet utan Harry och han lämnar ett tomrum i våra hjärtan. Vi saknar honom så mycket. Vi skulle vilja säga att Harry dog på en bra plats, i någon mån gjorde han det. Han var omgärdad av sina leksaker och människor han älskade”, skriver de enligt The Guardian.  

Hamilton har efter Harrys bortgång delat med sig av sin sorg på Instagram. 

”Harry, tack för att du var ett så positivt ljus för oss alla. Du är så modig och världen kommer att sakna dig. Tack min vän och inspiration. Vila i frid kompis”, skriver han. 

https://www.instagram.com/p/BySuHxig85m/https://twitter.com/HarrysPledge5/status/1135959260494487559https://twitter.com/SkyNews/status/1135877959661867009https://twitter.com/BBCSport/status/1135982047825145857