Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans revansch – efter jättemissen i fjol

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Mardrömspremiären i Monte Carlo är glömd.

Hyundai kontrade på Ford och Toyota och tog två klara pallplatser i Svenska rallyt.

Och Thierry Neuville utmanar nu Sebastien Ogier om VM-titeln.

Full kontroll. Så går det att sammanfatta Thierry Neuvilles sista dag i Svenska rallyt. Belgaren körde smart och släppte direkt ett par sekunder till konkurrenterna på söndagsmorgonen för att kontrollera sina noter. Sen var det ingen som kunde hota Hyundai-stjärnan som också tog över VM-ledningen totalt.

Neuville var i ledningen förra året men körde då bort en given seger. I år var Neuville kallare och gjorde inga misstag alls. En fjärdeplats på den sista specialsträckan visar att Neuville tillhörde de snabbaste i år även när han körde på säkerhet.

Bakom Neuville överraskande Citroëns nye stjärna Craig Breen som verkligen trivs i Sverige. Citroën plockar nu tyvärr bort Breen från VM för att ge plats till ikonen Sebastien Loëb. Inte heller Mads Östberg är klar för en fortsättning i VM för det franska teamet, trots sjätteplatsen i Sverige.

Thierry Neuville vann svenska rallyt

Det är vanligt att flytta runt mellan förarna bakom de största stjärnorna i VM-serien. Hyundai plockar undan årets femma Haydon Paddon i de kommande tävlingarna. 

Och det är en sån rockad som Pontus Tidemand hoppas ska ge honom chansen i Ford-teamet lite senare i år. Tidemand pressade japanen Takamoto Katsuta i WRC2-klassen men nådde inte ända fram. Tidemand besegrade norske Ole Christian Veiby vilket kan betyda mycket när det gemensamma managementteamet ska matcha fram nästa förare till WRC-klassen.

Andreas Mikkelsen fullbordade Hyundais succé med en tredjeplats totalt vilket gav teamet nyttiga poäng i märkesmästerskapet.

Nästa VM-tävling körs i Mexiko andra helgen i mars.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!