Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
 Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
 Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Stjärnans revansch – efter jättemissen i fjol

Publicerad

Mardrömspremiären i Monte Carlo är glömd.

Hyundai kontrade på Ford och Toyota och tog två klara pallplatser i Svenska rallyt.

Och Thierry Neuville utmanar nu Sebastien Ogier om VM-titeln.

Full kontroll. Så går det att sammanfatta Thierry Neuvilles sista dag i Svenska rallyt. Belgaren körde smart och släppte direkt ett par sekunder till konkurrenterna på söndagsmorgonen för att kontrollera sina noter. Sen var det ingen som kunde hota Hyundai-stjärnan som också tog över VM-ledningen totalt.

Neuville var i ledningen förra året men körde då bort en given seger. I år var Neuville kallare och gjorde inga misstag alls. En fjärdeplats på den sista specialsträckan visar att Neuville tillhörde de snabbaste i år även när han körde på säkerhet.

Bakom Neuville överraskande Citroëns nye stjärna Craig Breen som verkligen trivs i Sverige. Citroën plockar nu tyvärr bort Breen från VM för att ge plats till ikonen Sebastien Loëb. Inte heller Mads Östberg är klar för en fortsättning i VM för det franska teamet, trots sjätteplatsen i Sverige.

Thierry Neuville vann svenska rallyt

Det är vanligt att flytta runt mellan förarna bakom de största stjärnorna i VM-serien. Hyundai plockar undan årets femma Haydon Paddon i de kommande tävlingarna. 

Och det är en sån rockad som Pontus Tidemand hoppas ska ge honom chansen i Ford-teamet lite senare i år. Tidemand pressade japanen Takamoto Katsuta i WRC2-klassen men nådde inte ända fram. Tidemand besegrade norske Ole Christian Veiby vilket kan betyda mycket när det gemensamma managementteamet ska matcha fram nästa förare till WRC-klassen.

Andreas Mikkelsen fullbordade Hyundais succé med en tredjeplats totalt vilket gav teamet nyttiga poäng i märkesmästerskapet.

Nästa VM-tävling körs i Mexiko andra helgen i mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag