Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans ilska: ”Är ett par j*vla idioter”

Foto: DAVID DAVIES / STELLA PICTURES / PA

Formel 1-stjärnorna tar stora risker varje dag.

Nu ryter Daniel Ricciardo ifrån mot att åkarnas krascher utnyttjas som underhållning.

– Då tänkte jag ”ni är verkligen ett par jävla idioter”, säger han i en intervju med Square Mile. 

Daniel Ricciardo, 31, kör för McLaren och medverkar i den hyllade dokumentärserien Drive to Survive. Serien handlar om livet bakom kulisserna på formel 1-cirkusen. 

Som formel 1-förare styr Ricciardo sin bil i över 300 kilometer i timmar, samtidigt som han ska navigera sig genom skarpa kurvor och försöka ta sig förbi sina konkurrenter.

Att olyckor sker är inte konstigt, men Ricciardo vänder sig emot att folk försöker göra innehåll av de krascher som sker.  

– I fjol la f1 ut något i stil med ”årets tio höjdpunkter” i sina sociala medier. Åtta av dem var krascher. Då tänkte jag ”ni är verkligen ett par jävla idioter”, säger australiensaren i en intervju med Square Mile. 

Daniel Ricciardos ilska

31-åringen, som är inne på sin elfte säsong i motorsportens kungaklass, är övertygad att fans världen över vill se annat än olyckor som höjdpunkter.

– 12-åriga barn vill kanske se den typen av innehåll, och det är väl okej för att de inte vet bättre, men vi är inte barn. Skärp er. Ni får hitta på något bättre, säger han. 

En deltävling har körts av årets formel 1-säsong. Den kördes i Bahrain och vanns av regerande världsmästaren Lewis Hamilton. Daniel Ricciardo slutade sexa. Nästa deltävling avgörs i Italien på söndag. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.