Stjärnans avsky: ”Man hyllar en slavhandlare”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Foto: BBC / BBC
Foto: BBC / BBC
Foto: BBC / BBC

Lewis Hamilton fortsätter protestera mot rasismen. 

Nu vill 35-åringen att alla länder runtom i världen tar bort rasistiska symboler. 

Demonstrationerna världen över efter George Floyds död fortsätter. 

Under söndagskvällen ägde en ny demonstration i Bristol, England, rum. Då vandaliserades Edward Colstons staty och slängdes sedan rakt ner i Avonfloden. 

Edward Colston var en känd slavhandlare i Storbritannien under 1700-talet. Han tog svarta människor från sina familjer och från andra länder. 

”Hade stått kvar”

Vandaliseringen av statyn fick F1-stjärnan Lewis Hamilton att reagera och på sociala medier skriver han att statyn borde ha varit borta för länge sedan. 

– Om de här människorna inte hade tagit ner statyn, som hyllar en slavhandlare, så hade den stått kvar. Ingen hade flyttat den. Edward Colstons staty borde förevigt ligga kvar i botten av vattnet och aldrig komma upp till ytan igen. Han tog människor från sina familjer. 

Hamilton vädjar sedan till alla länder runtom i världen att ta bort rasistiska symboler som till exempel statyer och tavlor. 

På Twitter lade han sedan upp en bild som föreställer vägen till Vita huset med texten ”Black lives matter” och budskapet ”And don't you forget it”. En tydlig känga till president Donald Trump som har kritiserats för hanteringen av George Floyds död. 

https://twitter.com/LewisHamilton/status/1269983374074093569

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.