Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan i blåsväder – för sin t-shirt: ”Galet”

Lewis Hamilton utreds för tröjan han bar efter och innan segern i Toscanas Grand Prix.Foto: HASAN BRATIC/SIPA/SHUTTERSTOCK / HASAN BRATIC/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Lewis Hamilton utreds för tröjan han bar efter och innan segern i Toscanas grand prix.Foto: BRYN LENNON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

”Arrestera poliserna som dödade Breonna Taylor”, stod det på Lewis Hamiltons tröja när han vann helgens F1-lopp på Mugello.

Tröjan fick förbundet att reagera.

Nu förtydligar de riktlinjerna för var förare får göra innan och efter tävling.

Hamilton dominerade söndagens minst sagt kaotiska Grand Prix.

Precis som tidigare protesterade han mot rasism och polisbrutalitet. Men för första gången bar han nu, både före och efter racet, en t-shirt som uppmärksammade Breonna Taylors död. ”Arrestera poliserna som dödade Breonna Taylor”, gick att läsa på tröjan.

– Jag har velat upplysa alla om att människor faktiskt dödas på gatorna. Någon blev dödad i sitt eget hus, polisen var i fel hus och de poliserna går helt fria, sade Hamilton efter racet om tröjans budskap.

https://www.instagram.com/p/CFFXpaWM68R/

Ändrar riktlinjer

Internationella bilsportsförbundet (FIA) meddelade att de övervägde att utreda Lewis Hamilton för händelsen. Man skulle då undersöka om det kan betraktas som ett politiskt budskap, något som strider mot sportens regler.

Utredningen har fått svidande kritik.

Utredning av Lewis Hamilton är vara galen”, skriver motorjournalisten Simon Patterson på Twitter.

Förbundet har själva startat en antirasismkampanj i år som Hamilton varit en del av.

Så de spelar upp en video före varje F1-lopp där Lewis Hamilton säger att ”han inte kommer vara tyst” och sedan utreder honom när han är just inte tyst?”, skriver Tom Bellingham, grundaren av WTF1, på Twitter.

På tisdagen meddelade FIA att de inte kommer att starta någon utredning, skriver BBC. Däremot kommer de att förtydliga sina riktlinjer om vad förare är tillåtna att göra innan och efter tävling.

https://twitter.com/denkmit/status/1305611810914078730https://twitter.com/TommyWTF1/status/1305527342970920961

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.