Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan hyllar Greta Thunberg

Foto: DAVID DAVIES / STELLA PICTURES / PA

Sebastian Vettel hyllar Greta Thunberg.

Han säger att han själv kämpar för miljön och blir inspirerad av henne.

– Folk förstår inte hur allvarlig situationen är. Det tycker jag är frustrerande, säger Vettel till Bild.

Den fyrfaldige formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel flyttar från Ferrari till Aston Martin nästa säsong men det är inte bara racing som intresserar honom.

I en intervju med Bild berättar 33-åringen att han bryr sig mycket om miljön och bland annat plockar upp skräp som han hittar på gatan. 

Han berättar också vad han tycker om den svenska miljökämpen Greta Thunberg.

– Sett utifrån så ger hon exempel på det hon övertygad om varje dag, det är inspirerande. Men jag ser henne inte fördöma andra som inte lever som hon, säger Vettel.

Sebastian Vettel: ”Är frustrerande”

Vettel tycker att hans egen sport borde gå i bräschen för att skapa och utveckla mer miljövänlig teknologi.

– Folk förstår inte hur allvarlig situationen är. Det tycker jag är frustrerande. Vi vet bättre men gör fortfarande inget, säger Vettel.

Vettel säger också att han inte vill gå bakåt i utvecklingen utan i stället vill underlätta för nya, miljövänliga lösningar.

– Man ska skapa incitament för fördelaktiga innovationer i stället för att hålla kvar vid gamla saker som bara fyller rika människors fickor och ger dem anseende och respekt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.