Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stenmarks nya karriär – blir nu racingstjärna

Ingemar Stenmark kliver in i en ny overall när han blir racerförare för Porsche.
Foto: Armin Hadzic
Det är på den gamla F1-banan Anderstorp som Stenmark debuterar i bilracing.
Foto: Armin Hadzic
”En intresserad och snabblärd elev”, säger de etablerade racerförarna om ”Stenis”.
Foto: Armin Hadzic
Han gillade aldrig störtlopp men nu ska Stenmark köra snabbt i en racerbil.
Foto: Armin Hadzic
Senast Ingemark Stenmark satsade på en fartgren slutade det med stödkrage.
Foto: BERNT CLAESSON

Prins Carl Philip får konkurrens i depån.

Nu gör kung Ingemar Stenmark debut som racerförare.

Stenmark ska tävla i en Porsche på den tidigare F1-banan i Anderstorp.

VM-guld, OS-segrar, världscupen och seger i både Lets Dance och Mästarnas Mästare.

Nu är det dags för nästa utmaning för Ingemar Stenmark, 65. SportExpressen kan avslöja att Ingemar Stenmark ska tävla i Porscheklassen Sprint Challenge i racerbilarna Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Stenmark ska köra årets andra deltävling och tävlar bland annat mot den tidigare rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist.

Ingemar Stenmark har ett mångårigt intresse för sportbilar och har kört Porsche privat i några år. I samband med att han köpte sin sportbil på vägen fick han tillgång till Porsches avancerade förarträning.

Där har han fått träning och instruktioner av Indycarföraren Felix Rosenqvist och den förre F1-testföraren Björn Wirdheim. 

Ingemar Stenmark beskrivs som en intresserad och lättlärd elev bakom ratten och han har förutom så kallade racerbandagar i sin egen bil genomgått Porsche Sveriges avancerade tävlingsförarutbildning och tagit tävlingslicens.

Debuten som tävlingsförare sker på Anderstorp Raceway, banan som på 1970-talet var värd för ett antal F1-tävlingar och som är den snabbaste banan i Sverige just nu.

Prinsen har fler hästkrafter

Tävlingsbilen, en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, beskrivs som en relativt lättkörd bil. Det finns flera förarassistanssystem som kan anpassas för förare och bana och bilen kan ställas in så att den är väldigt förlåtande. Men de som vill köra riktigt snabbt behöver lära sig bilens inställningar och utnyttja egenskaperna fullt ut.

Porsche Sprint Challenge körs tillsammans med den lite mer avancerade tävlingsklassen Porsche Carrera Cup, där bland andra prins Carl Philip tävlar.

Cyaman GT4 Clubsport-bilarna har 425 hästkrafter, cirka 60 hästkrafter mindre än Carl Philips Carrera Cup-bil.

Att vara alpin skidåkare har visat sig vara en bra grund att stå på för racerförare. Alx Danielsson hade en framgångsrik alpin karriär i ungdomsåren innan han satte sig bakom ratten för en internationell racingkarriär. Och störtloppsåkare Luc Alphand blev rallyförare efter skidkarriären och vann Dakarrallyt 2006.

För Ingemar Stenmark handlar det först och främst om ett inhopp i Sprint Challenge men går det bra kan man inte utesluta en satsning på ännu en titel.

Vill du se hur det går för Ingemark Stenmark så tv-sänds hans tävling både på Youtube och med hjälp av streamingtjänsten Viaplay.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.