Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stenmarks krav för att delta i kändistävlingen

Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Ingemar Stenmark är klar för kändistäta Race of Champions i Piteå i vinter. 

Men det är inte tal om någon ekonomisk ersättning för den alpina legendaren. 

– Han ville bara ha bra dubbdäck, säger arrangören Fredrik Johnsson till Kuriren

Han har redan två OS-guld, tre VM-guld och är den som tagit flest alpina världscupsegrar någonsin. Men Ingemar Stenmark, 65, letar fortfarande nya idrottsliga utmaningar. 

I juni begick slalomlegendaren debut som racerförare Porsche Sprint Challenge Scandinavia arrangerades på den klassiska motorbanan Anderstorp i Småland. 

– Det här med att tävla. Man får tillbaka samma känslor, det blir lite pirr i magen. Så det är kul på det sättet. Dessutom är det en utmaning, sa Stenmark i en intervju på arrangörens hemsida

I februari arrangeras Race of Champions i Piteå, där stjärnförare som Travis Pastrana, Mattias Ekström och Johan Kristoffersson tävlar på den frusna isbanan vid Pite Havsbad. 

Ingemar Stenmark ska köra racing i Piteå

Men samtidigt ska även flera kända profiler göra upp i en annan tävling – bland annat då Ingemar Stenmark. 

– Efter upplevelsen i Porsche Sprint Challenge på Anderstorp ser jag nu fram emot att köra de häftiga tävlingsbilarna på snö och is på det frusna havet, säger 65-åringen i ett pressmeddelande. 

Arrangören Fredrik Johnsson säger till Kuriren att det inte var speciellt svårt att få slalomlegendaren att ställa upp.

– Han sa ja direkt, det var inget snack om det, säger Johnsson. 

– Vi känner ju honom sedan många år tillbaka och när jag hörde av mig sa han ju: ”Jag såg er på Sportnytt, Fredrik. Skitkul att det ska komma till Sverige. Jag är jättegärna med. Men lova mig att du ger mig bra dubbdäck, bara.”

Det ska inte finnas något avtalat om ekonomisk ersättning för att ställa upp, menar Fredrik Johnsson. 

– Nej, absolut ingen. Hit kommer de för att de vill vara med och det är samma för förarna i huvudtävlingen. De samlar in pengar till välgörenhet och får bra PR för det, fler får veta om de välgörande ändamålen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.