Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: STCC går nu i konkurs

Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICKE FRANSSON / TEAMBILD

STCC AB, som drivit Sveriges största racingserie, lämnade i dag in en konkursansökan vid Nacka tingsrätt.

Trots att 2018 visade en positiv ekonomisk utveckling har bolaget nått den punkt där det inte längre finns förutsättningar att driva verksamheten vidare, säger en central placerad person inom STCC AB till TT.

STCC har varit den främsta racingserien i Sverige sedan starten 1996. Men bolaget har under flera år haft svårt att hitta finansiärer. Och även om säsongen 2018 gick plus minus noll dras STCC AB med så stora underskott att de inte längre ser någon möjlighet att fortsätta.

STCC-mästerskapet kommer drivas vidare

Men mästerskapet kommer att drivas vidare. Svenska Bilsportförbundet, TCR Scandinavia och de arrangerande banorna går samman för att säkra att det blir en STCC-säsong 2019.

I dagsläget ser det ut som om det blir samma program som aviserats, säger Greger Petersson från TCR Scandinavia.

Svenska Bilsportförbundet går in som en av arrangörerna.

STCC har gjort mycket för svensk racing och lyft svensk racing under många år. Samtidigt är det nu vår uppgift att utveckla och främja sporten. Nu tar vi nya krafttag. För oss gäller det nu att fokusera framåt. Svensk racing håller världsklass och ska så fortsätta, säger Anna Nordkvist, vd för Svenska Bilsportförbundet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.