Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sponsor krävde topless- bilder – avbröt karriären

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Superlöftet Emma Kimiläinen avbröt sin satsning mot formel 1 redan som 21-åring. 

Anledningen? Hennes stall krävde att hon skulle posera topless för en sponsor. 

– Till en började var vi överens om bikini, men nu skulle det vara helt topless, säger Kimiläinen i podcasten Shikaani Formula 1 Podcast

Emma Kimiläinen har med framgång tävlat i både Sverige och Finland och tilldelades en testplats i Audis DTM-stall. 

Men finländskan ville vidare – och drömmen var att någon gång få tävla i formel 1. Kimiläinen gav dock hastigt upp satsningen, något som hon då berättade berodde på den ekonomiska biten. 

Men nu berättar finländskan sanningen bakom den skrotade satsningen i podcasten Shikaani Formula 1 Podcast. Kimiläinen förhandlade med ett stall i Indy Lights, som körs i anslutning till IndyCar Series. Hon berättade att hon jagade sponsorer, men stallet sa att de redan hade hittat en. De berättade dock inte vilken, till en början. 

Lämnade förhandlingarna

När förhandlingarna med stallet intensifierades började hon dock ana att det inte rörde sig om vilken sponsor som helst. Till slut berättade stallet för henne att sponsorn var ett herrmagasin och att hon var tvungen att posera topless. 

Utan att fråga Kimiläinen hade stallet förhandlat fram ett avtal som sa att finskan skulle posera i bikini. 21-åringen blev då ursinnig. Hon berättade för stallet att hon vägrade att klä av sig och gå med på de sexistiska villkoren i kontraktet. 

Tävlade mot prinsen

– Jag var redan på väg dit (skriva på kontrakt med stallet) då jag ringde de (laget) och ville veta vad det egentligen handlade om. Då fick jag svaret: ”Vi har varit oense med vår partner. Till en började var vi överens om bikini, men nu ska det vara helt topless”, säger Kimiläinen i podcasten Shikaani Formula 1 Podcast enligt GP

Kimiläinen lämnade förhandlingarna och tävlade inte professionellt under fyra år. Då gjorde hon en comeback och tävlade i svenska STCC, där hon bland annat tävlade mot den svenska prinsen Carl Philip Bernadotte. 

https://twitter.com/EmmaKimilainen/status/1343699906326908928?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1343699906326908928%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gp.se%2Fsport%2Femma-kimilC3A4inen-skulle-posera-topless-fC3B6r-sponsor-avbrC3B6t-karriC3A4ren-1.39291177

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.