Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Spelar ingen roll när man blivit en gubbe"

Mattias Ekström vann i Höljes förra året - trots att han bara var tvåa i mål.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Timmy Hansen är ute efter revansch i årets rallycross-VM.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÃÖN

Timmy Hansen var först över mållinjen förra året i rallycross-VM i Höljes.

Men på grund av en osportslig omkörning av Hansen tilldömdes Mattias Ekström segern.

Nu vill Hansen ta revansch.

– Det som hände i finalen förra året kommer inte ändra mitt sätta att köra på, säger han.

Mattias Ekström är i ledning efter fem deltävlingar. Och förra året vann han deltävlingen i Höljes för andra året i rad. Det – trots att han inte var först över mållinjen.

Timmy Hansen var först i mål, men åkte på tilläggstid efter vad som bedömdes vara en osportslig omkörning i sista kurvan.

– Inifrån bilen så kändes det som en tuff omkörning, men det är ju en lucka där. Jag går in hårt och tycker att det är rättvist det jag gör. Jag tycker inte att jag ska bli bestraffad för det, sa Hansen då.

Hansen: "Ingen anledning att tänka på det"

I år hoppas han åter vara först över linjen – och ta hem segern.

– Det som hände i finalen förra året kommer inte ändra mitt sätta att köra på. Det finns verkligen inte någon anledning att tänka på vad som hände förra året. Jag hoppas att jag får behålla segern i år, säger Timmy Hansen.

Mattias Ekström drar inte någon större växel över förra årets händelse.

– Saker som hände förra helgen, förra månaden eller för fem år sen spelar ingen roll när man har blivit en gammal gubbe som jag. Man lär sig svälja, tugga, analysera och gå vidare. Jag har absolut inget ont över förra året, säger Ekström enligt Värmlands Folkblad.

I stället går han för sin tredje raka Höljes-seger i rallycross.

– Statistiken talar ju emot mig på ett sätt men vinner jag skulle jag vara stolt och glad. Just nu tänker jag dock inte på det, jag tänker på att göra en så felfri helg som möjligt och ta så många poäng det går.

Ekström: "Provocerar fram en viss stämning"

Ekström, som även tävlar i DTM, har fått en del kritik för sin körning och har kallats för "idiot" av den tyske racerföraren Timo Glock och "det största arslet" av Christian Vietoris.

– Jag har väl delat ut mina kängor innan och som man skriker i skogen brukar det komma tillbaka. Jag tycker det är lite kul och en del av charmen, det har skapat intresse och provocerar fram en viss typ av stämning, säger Ekström.

– Senast jag var med om stämningen som i DTM nu var i STCC i slutet av 90-talet och början av 2000-talet, då var det den där riktiga hatstämningen. Alla vill vinna, det flyger lite dåliga ord, känslor och det sprutar kolfiber.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.