Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Speedwayföraren förd till sjukhus efter krasch

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Lejonens Nicolai Klindt fick föras till sjukhus i ambulans efter att ha tappat kontrollen över sin speedwaycykel och åkt in i skyddsstaketet i hemmamötet med Piraterna i elitserien.

Det var i det sjunde heatet, vid ställningen 23–13, som olyckan var framme redan i den första kurvan på rundbanan i Gislaved. Motalalaget Piraternas Jakub Jamróg körde in framför Nicolai Klindt som såg ut att fastna med sin speedwaymotorcykels framhjul i polacken Jamrógs cykels bakhjul.

Klindt for in i skyddsstaketet, heatet avbröts och dansken blev liggande innan ambulans förde honom till sjukhus, enligt SVT.

Efter ett omkring 25 minuter långt uppehåll kunde omstarten av det sjunde heatet ske. Lejonen vann sedan matchen med 49–41 efter en femetta i det avslutande, 15:e heatet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.