Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken: Hittade snara i sitt garage

Bubba Wallace.Foto: USA TODAY NETWORK / POOL PHOTO-USA TODAY NETWORK VIA SIPA USA
Bubba Wallace.Foto: USA TODAY NETWORK / POOL/USA TODAY NETWORK/SIPA USA SIPA USA

En obehaglig syn mötte Nascarföraren Bubba Wallace under söndagen. 

Någon hade placerat en snara i hans garage. 

”En fruktansvärd handling”, skriver Nascar-ledningen i ett uttalande på sin hemsida.

Gårdagens Nascar-lopp i Talladega, Alabama, ställdes in på grund av regn. Racet i skulle ha varit det första att köras inför publik efter att Nascar förbjudit sydstatsflaggan från alla lopp.

För Bubba Wallace slutade söndagen dock med en obehaglig upplevelse. 

När Wallace, som är den ende svarte föraren i Nascar, återvände till sitt och teamets garage efter att tävlingen blivit inställd upptäcktes de att någon placerat en snara i garaget. 

Det uppger Nascar på sin hemsida. Ledningen för Nascar skriver också i ett uttalande att man ser allvarligt på händelsen.  

Mötts av stöd från Nascar

”Vi är arga och chockerade och kan inte tillräckligt understryka hur allvarligt vi tar på denna fruktansvärda handling”.

Bubba Wallace själv skriver på Twitter:

”Det här är en avskyvärd rasistisk och hatfylld gärning som gör mig oerhört ledsen och är en plågsam påminnelse om hur lång vi har att gå som samhälle”. 

Wallace skriver vidare att han de senaste veckorna mötts av stöd från hela Nascar och att han inte kommer låta sig skrämmas av dem som vi sprida hat.

”Som min mamma sade till mig i dag, 'de försöker bara skrämma dig'. Det här kommer inte att knäcka mig, jag kommer inte att ge upp, jag kommer att fortsätta vara stolt över vem jag är.”

https://twitter.com/BubbaWallace/status/928382162063249408

Loppet i Talladega är planerat att avgöras under måndagskvällen. 

Samtliga bilar i Nascar-loppet i Atlanta stängde av sina motorer under uppvärmningen till stöd för antirasism. George Wallace berättar om stödet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.