Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smederna var tillbaka – krossade mästarna

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Speedwaysäsongen startade med en liten överraskning. 

Det regerande svenska mästarlaget Masarna förlorade stort mot Smederna, 33–57.

Smederna, som tog SM-guld 2017, 2018 och 2019, hoppade av elitserien i fjol på grund av ekonomiska skäl under coronapandemin.

I årets säsongsinledning visar Eskilstunalaget att man blir att räkna med den här säsongen. Pontus Aspgren svarade för 13 poäng och Michael Jepsen Jensen för tolv.

I Avestalaget Masarna gjorde veteranen Antonio Lindbäck comeback. Han slutade efter SM-guldet i höstas, men är nu tillbaka för att köra i elitserien. Han svarade för sex poäng. Bäst i Masarna var David Bellego med elva.

Det var 302 personer i publiken i Avesta, tisdagen var ju första dagen som det tilläts 500 i sittande publik utomhus.

Lejonen tog också en stor bortaseger, 52–38 mot Kumla. Där var det ingen publik alls. Men i Målilla såg 500 personer Dackarna mot Västervik, en match som slutade 45–45.

Så här såg det ut senast Smederna vann SM-guld

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.