Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smederna tvingas till två ändringar i finalen

Adrian MiedzinskiFoto: BILDBYRÅN
Adrian Miedzinski in actionFoto: BILDBYRÅN

Smederna tvingas till två ändringar inför SM-finalen mot Dackarna. 

Den skadade Adrian Miedzinski ersätts av Pontus Aspgren – och på grund av snittreglerna tvingas även Linus Eklöf utgå. 

– Det är givetvis jättetråkigt för laget, säger lagledaren Jerker Eriksson. 

Ett tredje raka guld för Smederna? Eller bryter Dackarna Eskilstuna-lagets trend och tar sin första SM-titel sedan 2007? 

Klart står i alla fall att de regerande mästarna hastigt tvingas kasta om i laget inför den första finalen, som körs hemma på Smedstadion under tisdagen. 

Stjärnan Adrian Miedzinski skadade sig i samband med bronsmatchen i Polen, och har enligt ett meddelande på Smedernas Facebooksida lämnat återbud till finalerna. Polacken ersätts av Pontus Aspgren – vilket innebär att Linus Eklöf tvingas bort från hemmafinalen, på grund av snittreglerna. 

”Jättetråkigt”

– Det är givetvis jättetråkigt för laget och fansen att en skada kommer så här nära inpå finalen. Dock är det värst för Adrian som skadat sig men även för Linus som hamnar i kläm snittmässigt, säger lagledarna Jerker Eriksson och Jimmy Jansson i ett gemensamt uttalande. 

Den nyblivne JSM-guldmedaljören Alexander Woentin tar Eklöfs plats. 

– Vi tror stenhårt på Pontus och Alexander som kommer in och är hungriga. Pontus har levererat fina resultat i allsvenskan senaste veckorna och Alexander tog nyligen JSM-guld, säger Eriksson och Jansson. 

Experten tror på Dackarna

Ett litet glädjebesked för Smederna är dock att dansken Michael Jepsen Jensen är tillbaka i startsjuan, efter förra veckans krasch i hemlandet. 

SVT:s expert Erik Stenlund tror att Dackarna, som varit i final både 2016 och 2018, drar det längsta strået i finalserien. 

– Dackarna känns genuina och starka just nu. De har sina tre äss och en vasssvenskduo i Oliver Berntzon och Jacob Thorsell. Smålänningarna tar revansch för förlusten i fjolåretsfinal mot Smederna, säger han till SVT.