Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skulle rädda hund – då drunknade legendaren

Eric Geboers, anno 1986.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: Adam Duckworth

En av motocrossvärldens största stjärnor någonsin, Eric Geboers, är död. 

Geboers dog 55 år gammal efter en drunkningsolycka, skriver Standard.be.  

Det var under söndagen som Eric Geboers var ute på en båttur på en sjö i närheten av belgiska Mol som olyckan inträffade. Med på båten fanns bland annat en hund som under färden bestämde sig för att hoppa i vattnet. 

Geboers hoppade efter för att rädda livet på hunden, men efter att han försvann under ytan återsågs han inte. 

Racerxonline rapporterar att lokal polis under söndagskvällen och natten genomsökte sjön efter Geboers, dock utan någon lycka. Sent på kvällen var deras farhåga att Geboers hade förolyckats i det kalla vattnet. 

Så sörjs Eric Geboers

På måndagen kom det tragiska beskedet om att Geboers hade drunknat i sjön - och nu sörjs han av motocrosscommunityt. 

https://twitter.com/RealSteveCox/status/993490491457978368

Den belgiska åkaren Joël Smets säger att Geboers var hans stora barndomsidol. 

– Han lyfta sporten till en helt ny nivå. Han var superproffsig i allt han tog sig för. Han var till exempel den första som tränade med en pulsmätare. Men även utanför sporten var han en pionjär i allt, hur han interagerade med publiken, med medierna och med sponsorer. Han är den största någonsin, säger Smets till Sporza.be. 

Geboers - en av sportens främsta

Geboers är solklart en av de främsta åkarna i motocrosshistorien. Han blev proffs 1980 och redan 1982 vann han mästerskapet i 125 kubikklassen. Han följde upp det med en ny titel i 125-klassen året efter. 

Därefter har Geboers vunnit mästerskapet i såväl 250- som 500 kubikklassen. Han var den första åkaren någonsin att vinna mästerskapet i samtliga tre kubikklasser. 

På grund av sin ringa längd fick Geboers smeknamnet "The Kid". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.